Tips voor het opsporen van een lekkage in de badkamer

Last van een lekkage in de badkamer? Kies dan voor lekkage opsporen door Lekkagevinden.nl. Het is lastig om zelf een lekkage op te sporen, je hebt geen idee waar je moet beginnen of je hebt geen tijd. Je moet het in ieder geval niet uitstellen want dan zal het alsmaar meer schade aanrichten. Goed dat je daarom een expert in gaat schakelen zodat het probleem ook snel aangepakt kan worden. 

Oorzaken van de lekkage opsporen

Maak altijd gebruik van lekdetectie als je denkt een lekkage te hebben. Het gaat erom dat er gekeken wordt naar de oorzaak van de lekkage in je badkamer. Er komen veel leidingen bij elkaar in de badkamer, er stroomt nogal wat water naar toe, wasbakken, wc, douche, bad enzovoort. Mogelijke oorzaken van een lekkage kunnen zijn loszittende tegels, slecht voegwerk of bijvoorbeeld een leiding die aan het lekken is. 

Tips voor het opsporen van de lekkage

Als je het vermoeden hebt dat er in je badkamer een lekkage is, dan moet je even goed kijken en alles controleren. Het eerste wat je dan gaat doen is de tegels controleren. Is alles nog heel of zijn er scheuren zichtbaar? Soms kunnen er ook stukjes afbrokkelen en ook daar moet je dus alert op zijn.  Een tweede tip die we je kunnen geven is het controleren van de kitranden. Ook de voegen dien je te controleren. Je moet dan kijken bij de wand- en vloertegels, zit er wat los of is er ergens voegwerk afwezig? Mocht dat zo zijn dan krijgt vocht een kans en kan dan doorgelaten worden. Dit kan de kans op een lekkage vergroten. Rozetten van de kraan moet je ook controleren. Er moet een goede kit laag aanwezig zijn, dit kan namelijk voorkomen dat het water via de opening tussen je muur en het tegelwerk kan zitten. Je moet ook je bad altijd controleren. Maar mocht je nu twijfelen of het zelf niet op kunnen sporen of repareren, dan is het beter om het werk uit handen te geven aan een expert en dan weet je snel meer over de oorzaak en kunnen zij het repareren. 

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *