Wat maakt een hardstenen dorpel ideaal voor de badkamer?

Een dorpel is vooral bestemd om het water, vocht of stof tegen te houden en om kieren onder deuren netjes af te sluiten en warmteverlies tegen te gaan. Dit kan zowel zijn bij de voordeur als bij een deur in huis, zoals bij de badkamerdeur. Maar wat maakt een hardstenen dorpel ideaal voor een badkamer?

Waarom een dorpel?

Doordat deuren vrijwel altijd boven de vloer hangen, blijft er altijd een grote kier onder de deur open die zorgt voor onder andere warmteverlies. Dorpels zorgen ervoor dat deze kieren gevuld kunnen worden en dat er minder warmteverlies optreedt en eventueel vocht of stof tegen wordt gehouden. Een dorpel die voor deze functie wordt aangelegd wordt ook wel een stofdorpel, drempel of een hardsteen dorpel genoemd. Via Dorpel-shop.nl kun je kiezen uit vele soorten hardstenen dorpels. Ook zijn er uiteraard andere materiaalsoorten waar je uit kunt kiezen, maar zeker voor een badkamer of doucheruimte is het van belang om te kiezen voor een materiaalsoort die volledig vochtbestendig en waterdicht is. 

Voordelen van hardstenen dorpels

De beschermende eigenschappen en het mooie materiaal zorgt ervoor dat een hardstenen dorpel een chique uitstraling geeft. Doordat hardsteen ook goed tegen vocht en water kan, worden hardstenen dorpels vaak gebruikt bij badkamerdeuren. Een hardstenen dorpel kan ook bij de douche gelegd worden en is gegarandeerd waterdicht. Verdere voordelen van hardsteen zijn onder andere de lange levensduur, het geringe onderhoud wat eraan nodig is, de slijtvastheid, duurzaamheid en de luxueuze uitstraling die het aan een ruimte kan geven.

Wil je graag nieuwe dorpels voor je eigen huis bestellen? Bestel dan een dorpel op maat om er zeker van te zijn dat ze perfect passen. Weet je zelf niet zo goed hoe je de dorpels precies in dient te meten, vraag dan of er een specialist langskomt die dit werk dagelijks doet en de dorpelmaten perfect voor je in kan meten. Dit zal ervoor zorgen dat de dorpel perfect past en je er jaren geen omkijken meer naar hebt. Naast het inmeten kan een specialist zorgen voor het slijpen en eventueel graveren of infrezen van de dorpels. Ook kunnen ze de dorpels uiteraard komen plaatsen, zodat je nergens geen omkijken meer naar hebt en de dorpels perfect op de juiste plek komen te liggen om warmteverlies optimaal tegen te gaan en je huis of ruimtes in je huis van extra cachet te voorzien.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *