Hoe richt je een kleine slaapkamer praktisch in?

Is je kamer niet zo groot? Maak je geen zorgen! Onderstaande handige tips zullen je helpen je kamer groter te laten lijken en alle beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk te benutten.

Een bed met opberglade

Dat je een kleine slaapkamer hebt betekent nog niet meteen dat je alleen maar voor een smal eenpersoonsbed kunt kiezen. Wanneer je namelijk gaat voor een tweepersoonsbed met opberglades verspil je geen essentiële ruimte en kun je gemakkelijk je kussens, bedlinnen, kleding en schoenen kwijt. Denk dus praktisch na maak gebruik van de multifunctionele kracht van je nieuwe bed. Soms heb je ook helemaal niet zo’n groot bed nodig, een klein bed ligt net zo fijn namelijk!

Benut de muren

Wanneer je slaapkamer niet groot is en je niet veel vrije ruimte hebt is het verstandig om de muren extra te gebruiken. Bevestig bijvoorbeeld wandplanken waar je boeken, sieradendozen en fotolijstjes op kunt plaatsen. Dit ziet er erg leuk uit en neemt amper ruimte in beslag. Ook is het een leuk idee om een stang aan de muur te bevestigen waaraan je kleding en accessoires kunt hangen. Je hebt dan een minder grote kast nodig en dat scheelt weer ruimte!

Ook door het gebruik van spiegels aan je muren lijkt je kamer er ruimtelijker uit te zien. Kies bijvoorbeeld een grote mooie spiegel uit die je aan een kant van je kamer bevestigd. Aan de andere kant of boven bijvoorbeeld je bed kun je dan nog een paar andere kleinere spiegels hangen. Dit zal een heel leuk effect geven.

Verschillende lichtbronnen

Op het moment dat er in een kamer enkel licht vanuit het plafond komt zal deze kamer er gegarandeerd kleiner uitzien. Kies er daarom voor om te investeren in verschillende kleine lichtbronnen. Een paar leuke wandlampen, leeslampjes en sfeerlampjes voor aan de muur zijn enkele leuke alternatieven voor de plafondlamp en zullen je kamer een fijne, knusse uitstraling geven. Ook is het een leuk idee om verschillende soorten kaarsen op een rond plateau te plaatsen en deze s avonds aan te steken voor extra gezelligheid in je kamer.

Minimaliseer je inrichting

Door je slaapkamer minimalistisch in te richten met niet al te gekke decoratie voorkom je dat je kamer er chaotisch uit komt te zien. Wat je wel kunt doen is focussen op een paar grotere items die wat prominenter naar voren komen. Houd er verder rekening mee dat items met veel verschillende kleuren een ruimte er rommelig uit zal laten zien. Bedenk daarom van te voren een mooi kleurenpalet voor je kleine kamer en wijk daar tijdens het inrichten niet teveel van af. Minder spullen in de slaapkamer heeft ook een ander voordeel, namelijk dat je niet zo veel tijd kwijt bent aan het onderhoud. Als je dus bijvoorbeeld je parket wilt onderhouden ben je zo klaar.

Wij adviseren je om te gaan experimenteren met bovenstaande tips om je kamer er ruimtelijker uit te laten zien! Kies een stijl die bij jou past en tover je kamer om in een fijne plek. Voor tips of vragen omtrent de inrichting van je slaapkamer of andere ruimte in je huis kun je altijd contact met ons opnemen. WIj helpen je graag verder.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *