Gaan PVC vloeren en vloerverwarming samen?

PVC vloeren worden steeds meer gebruikt als alternatief voor de duurdere parketvloeren of houten laminaatvloeren. PVC is een kunststof laminaatsoort met een houtlook, die tegenwoordig nauwelijks meer verschilt van echte houtvloeren. Alleen de eraan verbonden prijskaart en de dikte van de vloeren verschillen. Door de relatieve dunheid van de vloer kun je bijvoorbeeld PVC goed gebruiken in combinatie met een vloerverwarming.

Hoe gaat een PVC vloer samen met vloerverwarming?

Een PVC vloer gaat prima samen met vloerverwarming. PVC is een dunne laminaatsoort, waardoor warmte er gemakkelijk doorheen kan. Het is kortom een warmtegeleidende vloer en niet een isolerende vloer, zoals hout of laminaat. De vloerverwarming hoeft bij een PVC vloer niet zoveel energie te verbruiken om je kamer op temperatuur te brengen, waardoor je een optimale verwarming van je ruimte krijgt. Daarnaast kan de vloerverwarming door het optimale rendement zoveel warmte afgeven dat je de vloerverwarming zelfs als hoofdverwarming kunt gebruiken bij een PVC vloer. Zo ben je van het aardgas af en bespaar je stookkosten. Zowel voor jou als het milieu een winst.

Welke PVC vloer is het best voor vloerverwarming?

Een infrarood of elektrische vloerverwarming kun je met meerdere soorten PVC vloeren combineren. Je kunt kiezen voor PVC visgraatvloeren of PVC betonlook vloeren. Zelfs voor de PVC Click vloeren kun je vloerverwarming gebruiken, maar hieraan zitten voorwaarden vast. Wil je meer informatie over welke PVC vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming kun je altijd contact opnemen met de experts van Polarheat.

PVC Click en vloerverwarming

PVC Click vloeren kun je het beste aanleggen met traditionele warm water vloerverwarmingen. De opwarming van dit soort verwarmingssystemen gaat namelijk geleidelijker dan met elektrische vloerverwarmingen. De piektemperaturen liggen hierdoor lager, waardoor er geen schade aan je PVC vloer kan plaatsvinden. Het nadeel van een PVC vloer in combinatie met vloerverwarming is dat een PVC Click vloer zwevend gelegd wordt, waardoor meer lucht zit tussen de verwarming en het laminaat. Lucht isoleert en moet daardoor ook eerst opgewarmd worden. Dit vangt PVC Click op middels zijn flexibiliteit, waardoor oneffenheden opgevangen worden. Plak PVC heeft een betere warmtegeleiding, aangezien deze vloer aan de ondergrond wordt vastgeplakt, waardoor de warmte van de vloerverwarming veel sneller voelbaar is.

Lees meer op Polarheat.nl

 

 

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *