Insecten uit je badkamer weren

Ja badkamer is een heerlijke plek voor insecten. Er heerst een aangename temperatuur en heeft vochtige plekjes waar insecten zich kunnen nestelen. Insecten in de badkamer zijn dan ook een veelvoorkomend iets, waar uiteraard niemand op zit te wachten. Ben je net je tanden poetsen, zie je weer zo’n zilvervisje over de vloer kroelen. of nog erger, een spin nestelt zich in badkamer. Brrr…. Maar gelukkig is er wat aan te doen! Daarom wordt in dit artikel besproken hoe je de meest voorkomende insecten in je badkamer kan weren. 

Zilvervisjes bestrijden

Zilvervisjes houden van vochtige plekken. Een badkamer is daarom de ideale plek voor een zilvervisje, heerlijk vochtig! Ze verblijven vaker achter of onder de vloer/wand, waardoor ze niet makkelijk te vinden zijn. Je kan dus niet zomaar even zeggen; die haal ik er wel even uit. Om zilvervisjes te bestrijden is dit echter wel wat je moet doen; je moet op zoek gaan naar de broedplaats. Je hebt er namelijk niets aan dat je een of twee zilvervisjes met wat gif pakt, dan blijft het een terugkerend probleem.  Het is daarom handig om hiervoor een ongediertebestrijder in te schakelen, die kan zorgen dat die wel bij de plekjes kan komen met speciaal apparatuur waar jij niet kan komen. 

Spinnen bestrijden

Ook spinnen  kunnen zich wel eens nestelen in de badkamer. Een goede manier om dit tegen te gaan is om een pepermuntgeur achter te laten in de badkamer. Spinnen houden namelijk helemaal niet van de geur van pepermunt, dus dit zorgt ervoor dat ze zich niet gaan nestelen in je badkamer. Ook citroen en azijn werkt goed tegen spinnen. Als je nou echt een spinnenoverlast hebt, dan kan je ook nog altijd een spin bestrijder inschakelen. 

 

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *