Lekkage in je badkamer? Zo los je het op!

Een lekkage in de badkamer kan vergaande gevolgen hebben. Denk aan de schimmelvorming die op de wanden en het plafond van je badkamer kan ontstaan. Het kost vaak al snel enkele weken, alvorens een dergelijke schade hersteld is! Reden genoeg om een lekkage in de badkamer zo snel mogelijk op te lossen. In dit artikel vertelt een loodgieter uit Hoofddorp hoe je een lekkage het beste aan kunt pakken, om de kans op waterschade te minimaliseren.

Tip: laat het leggen van leidingen of het aansluiten van sanitair altijd aan een loodgieter over! Bij dergelijke klussen is de kans op fouten relatief groot. Deze fouten zouden tot lekkages kunnen leiden.

Zelf een lekkage in de badkamer oplossen

Wanneer je last denkt te hebben van een lekkage in de badkamer, is het raadzaam om de bron hiervan af te dekken. Dit doe je bijvoorbeeld met een vochtige theedoek, die je om een afvoer- of waterleiding wikkelt. Ook het gebruik van een teil of afwasbak kan helpen om het gelekte water op te vangen. In veel gevallen is het erg lastig om een lekkage volledig zelf te verhelpen. Het vervangen van de kapotte leidingen kun je dan ook het beste aan een loodgieter overlaten. Je zou er wel voor kunnen kiezen om de kapotte afvoer tijdelijk af te dichten met een stukje rubber of stevige tape.

Hulp van een ervaren loodgieter

Een loodgieter beschikt doorgaans over de kennis en ervaring om de lekkage op een vakkundige wijze te verhelpen. Zo kan de loodgieter de exacte bron van de lekkage voor je achterhalen en deze direct oplossen. Vaak is het noodzakelijk om het kapotte leidingstuk te vervangen. Veel loodgieters bieden een spoedservice aan voor het oplossen van lekkages in de badkamer. Deze spoedservice is 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken voor hulp.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *