5 tips voor het renoveren van je badkamer

Vaak is het droom van woningbezitters om de badkamer te renoveren. Door de jaren heen is de inrichting van de badkamer achterhaald geworden. Ook kan het voorkomen dat de sanitaire voorzieningen toe zijn aan vervanging. Welke mogelijkheden heb je bij de renovatie van de badkamer? In dit artikel geeft een ervaren installatiebedrijf uit Rotterdam een aantal handige tips.

Tip 1: start met het maken van een plan

Om te beginnen is het raadzaam om een plan voor de renovatie van de badkamer op te stellen. In dit plan kun je vastleggen wat je wensen zijn, hoe je de badkamer in wilt delen, welke sanitaire voorzieningen je wilt plaatsen, enzovoorts. Een loodgieter kan dit plan vervolgens op de haalbaarheid ervan toetsen.

Tip 2: laat leidingen leggen door een loodgieter

Klussen als het leggen van leidingen en het aansluiten van sanitair kun je het beste aan een loodgieter overlaten. Zo is de kans op lekkages en andere complicaties minimaal! Dergelijke complicaties ontstaan als leidingen niet goed worden aangesloten.

Tip 3: kies voor grote, donkere tegels

Iedereen zou wel dagelijks in een hotelkamer wakker willen worden. Waarom zou je van je eigen badkamer geen hotelbadkamer maken? Dit doe je onder meer door fraaie, grote zwarte tegels op de wanden en vloeren te gebruiken.

Tip 4: gebruik ledverlichting in de badkamer

Maak de badkamer nog moderner en energiezuiniger, door ledverlichting in de badkamer te gebruiken. Hang bijvoorbeeld sfeervolle led-spotjes op, of plak led-strips achter de spiegel in de badkamer. Het geeft je badkamer een moderne en gezellige look!

Tip 5: let op de eisen voor stopcontacten

Wist je dat er strikte eisen worden gesteld aan de plekken waar stopcontacten in de badkamer geplaatst mogen worden? Om te voorkomen dat je na de renovatie niet aan deze eisen voldoet, is het raadzaam om deze vooraf op te zoeken. Een elektricien kan je hier meer over vertellen.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *