Waar moet je op letten bij het plaatsen van een boiler in de badkamer?

Heb je ooit meegemaakt dat je een lekkere warme douche aan het nemen was, maar dat plotseling je overspoeld werd met koud water? Dit is iedereen wel eens overkomen. En de meest voorkomende reden hiervan is dat de boiler in je badkamer simpelweg te klein is. De juiste boiler in de badkamer hebben is dus erg belangrijk. In principe zijn er twee zaken waar je naar moet kijken. Volume van de boiler en waar je deze gaat plaatsen. Als je hier meer over wilt weten, lees dan verder.

Hoe groot moet de inhoud van de boiler zijn?

Als je geen koude douche wilt nemen komen dan moet je boiler groot genoeg zijn. Over het algemeen wordt aangeraden dat de boiler tenminste 30 liter moet hebben als je alleen in een douche in de badkamer hebt. Echter is dit te weinig voor als je ook een bad hebt. In dit geval wordt minimaal 50 liter aangeraden. Dit zal voldoende zijn zodat je een fijn warm bad kunt nemen.Je kunt uiteraard ook voor meer kiezen, maar dit is de minimum inhoud die hiervoor nodig is.

Waar plaats je de boiler?

Naast de inhoud van de boiler moet je natuurlijk ook rekening houden waar je de boiler het beste kunnen plaatsen. Meer informatie over boilers vind je bij Boilermarkt.nl. Als je in een vrijstaand of rijtjeshuis woont komen dan is het vaak mogelijk om de boiler boven de badkamer op zolder te plaatsen. Dit is een goede optie omdat je hier vaak alle ruimte hebt. Je kunt dus kiezen voor een grotere boiler zodat je langer warm water zult hebben. In een flatje heb je echter vaak minder ruimte. Je zult het misschien in een opslag kast naast de badkamer moeten inbouwen, of in de badkamer zelf kunt. Hier is minder ruimte voor en het is verstandig om dus te kiezen voor de minimale inhoud die nodig is voor het warme water dat je nodig hebt in de badkamer.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *