De bouwtechnische keuring

Een eigen huis is goud waard. Niets is prettiger dan het bezitten van een eigen woning. De kans dat je zelf over voldoende vermogen beschikt om zelf de aankoop te financieren is echter zeer gering. Met de huidige woningprijzen is het verkrijgen van een hypotheek daarom een vast onderdeel van het hele proces om een woning aan te schaffen. Dat is niet altijd even makkelijk. Veel banken hanteren strenge voorwaarden om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Zo moet niet alleen je inkomen toereikend zijn, ook de staat van de woning is van belang. Een bouwtechnische keuring wordt daarom steeds vaker verplicht gesteld bij de aanvraag van een hypotheek.

De meerwaarde van een bouwtechnische keuring

Na lang zoeken heb je het dan eindelijk gevonden, jouw droomwoning. Alles is ogenschijnlijk perfect: de woning ligt gunstig ten aanzien van het centrum, je woont niet te ver van je werk en de vraagprijs past precies binnen je beschikbare budget. Vaak ben je geneigd om te denken dat de aankoop daarom een kwestie van tijd is. Wat je echter vaak niet ziet zijn de verborgen gebreken van een woning. Het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring kan mogelijke gebreken juist wel aan het licht brengen. Op die manier wordt het duidelijk of de voorgenomen plaatsing van die nieuwe keuken eenvoudig te realiseren is. Ook de veiligheid van de woning wordt door een bouwtechnische keuring duidelijk gemaakt. Je zit immers niet te wachten op een woning waarbij de elektra bijvoorbeeld niet vakkundig is aangelegd.

Gedegen en onafhankelijk onderzoek

Een bouwtechnische keuring is niks meer dan een gedegen onderzoek naar de actuele staat van het gebouw. Ook al is dit geen wettelijke verplichting, als aspirant koper doe je er verstandig aan om een dergelijke keuring uit te laten voeren. Vaak stelt een hypotheekverstrekker dit ook verplicht bij de aanvraag voor een hypotheek. Op die manier vergroot je de kans op het verkrijgen van de gewenste hypotheek, bovendien weet je dan exact waar je aan toe bent en kun je verrassingen achteraf voorkomen.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *