Badkamermuur maken met gasbetonblokken

Ben je toe aan een nieuwe muur in de badkamer of ga je verbouwen? Prioriteit bij de badkamer is om voor de juiste materialen te kiezen en problemen in de toekomst te voorkomen. Lekkages in de badkamer wil je te allen tijde voorkomen. De badkamer krijgt te maken met veel water en wanneer dit in de muren en de rest van de woning trekt dan gaan de wanden rotten en kom je zonder twijfel voor hoge kosten te staan. Hieronder verschillende tips waarmee je de beste materialen voor de muur kiest.

Materialen voor de badkamermuur

Ga je de hele muur eruit halen en er een nieuwe inzetten? Dat wordt een uitdagende klus, zeker met al het leidingwerk waar een badkamer over beschikt. Het daarom belangrijk dat alles op de juiste manier wordt gedaan en wanneer je zelf niet alle kennis hiervan hebt dan is het goed om er een expert bij te halen. Het leidingwerk is een flinke klus en mag niet worden onderschat.

Voor de muren zelf is het raadzaam om gasbetonblokken te gebruiken. Dit is steviger dan houten regelwerken met groene gipsplaten. De naam gasbeton is er ook van afkomstig dat de blokken binnenin kleine cellen bevatten die gevuld zijn met lucht. Dit heeft als voordeel dat de blokken gemakkelijk zijn om mee te werken. Ondanks dat ze licht zijn, zijn ze wel bijzonder stevig. Ook kunnen ze ongelofelijk goed tegen vocht wat ze geschikt maakt om in de badkamer te gebruiken. De werking van de ondergrond moet wel rekening mee worden gehouden. De stenen moeten los in de houder liggen.

Toch zijn er nog veel mensen die zeggen dat het makkelijker werken is met hout. Daarnaast is het ook goedkoper om de materialen van hout aan te schaffen. Het is natuurlijk afhankelijk per klus en waar de voorkeur van een bepaald persoon naar gaat om mee te werken.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *