Badkamertrends 2018

We zijn weer een jaartje verder, dus is het tijd om te bekijken wat er is veranderd in de badkamer. Hoe richten we in 2018 onze badkamer in? Wat is er veranderd en wat is er hetzelfde gebleven? In deze blog zullen we hier dieper op in gaan, om jou te helpen bij het inrichten van je badkamer.

Op vakantie in je badkamer

Ten eerste zien we steeds vaker dat mensen planten hebben in hun badkamer. Zelf vind ik dat het je badkamer ook echt een leuke extra geeft. Je kunt hierdoor echt een tropische sfeer creëren in de badkamer, waardoor je het gevoel krijgt dat je op vakantie bent. Het onderhoudt van de planten vergt ook weinig tijd en energie. Doordat het in de badkamer erg vochtig is hoef je de planten namelijk bijna geen water te geven. Let er wel op dat de planten geschikt zijn voor een dergelijk klimaat voordat je hieraan begint.

Denken aan het milieu

Daarnaast is duurzaamheid natuurlijk ook een belangrijk thema geworden. Natuurlijk is dit in de vorige jaren ook geweest, maar tegenwoordig wordt hier standaard op gelet. Veel kranen zijn waterbesparend. Dit betekent dat er meer lucht wordt vermengd met het water, waardoor je zuiniger met water om gaat. Dit is vaak ook terug te zien in een keukenkraan.

Tijd voor jezelf

Luxe is ook erg belangrijk in 2018. Steeds meer mensen gaan voor een spa gevoel in de badkamer. Het is natuurlijk ook heerlijk om je even helemaal af te kunnen zonderen in de badkamer. Een badkamer meubel met genoeg ruimte voor al je verzorgingsproducten is daarom ook een must. Ze zijn vaak ook praktisch ingedeeld zodat je makkelijk je handdoeken kunt opbergen en lades hebt voor de kleinere spulletjes.

Natuurlijke materialen

De materialen die populair zijn in 2018 hebben voornamelijk een natuurlijk karakter. Hierbij kun je denken aan hout, bamboe en natuurlijke steensoorten. Deze materialen dragen net zoals de planten bij aan een tropische sfeer in de badkamer.

Nu je weer helemaal up to date bent van de laatste trends, hopen we dat je genoeg inspiratie hebt voor jouw eigen inrichting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *