Inspiratie voor kleine badkamers

Een kleine badkamer hoeft helemaal geen kwaliteit en luxe in te leveren. Met de juiste inrichting en een efficiënt ontwerp geef je het alle luxe die nodig is. Met behulp van de volgende tips zorg jij er binnen no-time voor dat jouw badkamer van alle gemakken voorzien is. Ga naar nieuwewonen.be voor meer tips en tricks op het gebied van efficiënt inrichten.

Zorg alsnog voor sfeer

Heel veel mensen missen sfeer in een kleine badkamer doordat er weinig gebruik gemaakt kan worden van accessoires. Het is echter wel mogelijk om sfeer te creëren, denk bijvoorbeeld aan verlichting onder of boven de wastafel. Bekijk woonsfeervol voor meer tips om sfeer aan te brengen in de badkamer.

Kies voor ruimte

Zet een kleine badkamer niet helemaal vol met accessoires. Zorg eerst dat de basis goed en makkelijk bereikbaar is, denk hierbij aan het toilet, de wastafel en de douche. Pas als deze helemaal goed staan, kan je zien of er nog ruimte is voor extra kastjes of accessoires. Bij kleine ruimtes is kleurgebruik essentieel om een ruimtelijk effect te creëren. Gebruik lichte, vrolijke kleuren en vermijd drukke patronen aan de muur.. In sommige woningen zien we zowel een aparte toilet op de begane grond en eentje in de badkamer. Als het mogelijk is kan je het toilet in de badkamer weghalen, hier kan je dan bijvoorbeeld meer opbergplaats creëren.

Geschikte meubels

Ook met meubels kun je ervoor zorgen dat er meer ruimte in een badkamer gebracht wordt. Gebruik bijvoorbeeld een zwevend toilet of creëer hoogte met een hoge kraan. Het belangrijkste voor veel mensen is misschien wel de mogelijkheid om een bad te plaatsen. In een kleine badkamer wordt deze wens vaak direct de grond ingeboord. Dat hoeft gelukkig helemaal niet zo te zijn. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een bad/douche combinatie te gebruiken. Hierdoor ben je niet nog meer ruimte kwijt, maar kun je wel naar hartenlust badderen of douche. Ideaal voor kleine badkamers!
 

 

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *