Badkamer renoveren

Is jouw badkamer echt aan een upgrade toe? Ben je hem zat, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Er zijn immers zoveel stijlen: ga je voor modern, romantisch of misschien wel industrieel? Lees voor meer badkamertrends verder. Met de volgende tips zorg jij ervoor dat jouw badkamer weer een plek is om tot rust te komen.

 

Kies voor de juiste tegels

Badkamer tegels kiezen is misschien wel de moeilijkste opgave bij het renoveren van je badkamer. Je badkamer valt of staat bij het gebruik van de juiste tegels. Allereerst draait het natuurlijk om smaak. Je moet het zelf mooi vinden. Toch zijn er ook bepaalde eigenschappen van de tegels die van belang zijn om mee te nemen in je keuze. Zo is het kiezen van de juiste kleur essentieel als het gaat om de uitstraling van je badkamer. Bij een kleine badkamer komen donkere tegels bijvoorbeeld helemaal niet tot hun recht. Ook de weerbarstigheid van de vloer is belangrijk: hoe reageert deze als er iets op wordt gegooid? Barst of deukt hij snel? Met kinderen zou zo’n vloer bijvoorbeeld niet ideaal zijn, zelfs al is het helemaal jouw smaak. Kies dan ook altijd voor de meest praktische vloer met een vleugje van jezelf.

 

Zelf of laten doen?

Het renoveren van de badkamer is een hele klus, eentje die toch best wel in de papieren kan lopen. Je kan er dan ook voor kiezen om kosten te besparen door de badkamer helemaal zelf aan te pakken. Denk hier wel realistisch over na: een badkamer renoveren vraagt om deskundigheid en als je dit nog nooit eerder gedaan hebt kan je beter om hulp vragen. Je kan er ook voor kiezen om het makkelijke gedeelte, zoals het plaatsen van de meubels en het leggen van de vloer, zelf te doen en het moeilijke gedeelte (leidingen omleggen, etc.) over te laten aan een deskundige. Zo bespaar je toch nog wat extra kosten, maar weet je zeker dat het resultaat er mag zijn.

 

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *